Missie, Kernwaarden, Visie

Onze onderwijsmissie

Jezelf: dat hoef je niet te worden, dat ben je al. Op onze middelbare school in Oss mag jij zijn wie je bent en krijg je alle ruimte om je verder te ontwikkelen: je talenten, je kwaliteiten, maar ook je uitdagingen.

Wij doen ons uiterste best om samen met jou, je doelen te halen, je dat steuntje in de rug te bieden, of samen met jou de opties te bekijken. Dit kan van alles zijn: muziek, handwerken, survival, origami, een beleidsplan schrijven.

We bereiden je desgewenst voor op het staatsexamen (vmbo-tl, havo en vwo) en/of het toelatingsexamen van de opleiding van je keuze.

Voor de vakken die jij kiest en in je eigen tempo, maar vooral op je eigen niveau. Dit kan per vak verschillend zijn.

 

 

Onze kernwaarden

Wij gaan uit van het feit dat iedereen gelijkwaardig is.

Wij respecteren iedereen om wie hij of zij is.

Wij leren vanuit vrijheid. 

Wij zijn eerlijk, oprecht en rechtvaardig.

Vanuit deze principes handelen wij. 

 

 

Visie

Wij zijn van mening dat ieder mens kan leren als dat leren vanuit jezelf komt en mits je maar op het juiste niveau begint. Daarom geloven wij dat jij jouw eigen keuzes moet maken. Pas wanneer jij jouw keuzes hebt gemaakt, laat jij ons toe om jou te begeleiden op de weg die jij kiest.

Succes garanderen kunnen we niet. Daar zijn we eerlijk in. Maar we weten wel dat, als jij en wij achter jouw keuzes staan, jouw kansen enorm vergroot worden zodat ook jij jouw vmbo-diploma, jouw havo-diploma of jouw vwo-diploma kunt halen.